Quantcast
Channel: پیوان | Pivan
Viewing all articles
Browse latest Browse all 160

برشگیر ناودانی و انواع آن را بشناسیم

$
0
0

سقف‌های ساختمانی از اجزای مختلفی تشکیل می‌شوند که یکی از آن‌ها، برشگیر ناودانی است. این محصول به‌عنوان یک میانجی بین بتن و ورق‌های گالوانیزه قرار می‌گیرد تا این دو بخش از سقف بتوانند به‌صورت یکپارچه عمل کنند. وظایفی مانند انتقال پتانسیل میان فولاد و بتن، متصل کردن ورق‌ها به دیگر اجزا و تحمل تنش‌ها برعهده برشگیرهایی است که در ساخت سقف به‌کار برده شده‌اند. قطر و ارتفاع برشگیرهای ناودانی همچون قیمت ناودانی متفاوت بوده و طبق استانداردهای ساختی که دارند، با آلیاژهای متنوع و روش نورد سرد تولید می‌شوند. حداقل ارتفاع تقریبی برشگیرها حدود ۴۰ میلی‌متر بوده و قطر آن‌ها نیز در حدود دو سانتی‌متر است. سایز و ارتفاع هر برشگیر نیز باتوجه ‌به ارتفاع ورق فولادی تعیین می‌شود.

برشگیر ناودانی چیست؟

یکی از مهم‌ترین اجزایی که در ساخت اسکلت، سقف‌های کامپوزیت و عرشه فولادی کاربرد دارد، برشگیر ناودانی است. برشگیرهای ناودانی مانند سایر برشگیرها توسط فرایندهای جوش به سقف یا تیرهای بال سازه‌ای متصل می‌شوند. انتقال بار و حمل پتانسیل بتن و فولاد بر عهده برشگیرهای ناودانی است. با استفاده از این نوع برشگیرها می‌توان بین سازه پایه و قسمت فوقانی آن فاصله ایجاد کرد و ایمنی طبقات ساختمان را افزایش داد. جوشکاری برشگیرهای ناودانی معمولا به سه دقیقه زمان نیاز دارد. درحالی‌که نوع دیگری از برشگیرها به نام گل‌میخ در زمان کمتر از یک دقیقه جوش داده می‌شوند. از آنجا که کاربرد ناودانی در ساختمان‌سازی دارای اهمیت است، نباید کاربرد برشگیر ناودانی را هم نادیده گرفت. در ادامه از کاربرد برشگیر ناودانی خواهیم گفت.

کاربردهای برش گیر ناودانی

کاربرد برشگیر ناودانی

انواع برشگیرها برای رفع نیازهای مختلف ساختمانی به‌کار برده می‌شوند تا اتصالات سقف بنا به‌درستی یکپارچه گردند. برشگیر ناودانی یکی از انواع اتصالاتی است که برای یکپارچه‌سازی بتن و فولاد کاربرد دارد. وظیفه انتقال و تحمل تنش فولاد و بتن، برعهده این اتصالات بوده و می‌توانند در جهات گوناگون سقف عرشه فولادی نصب شوند. به‌عبارتی می‌توان گفت که هر برشگیر نقش مهاری داشته و از جدا شدن بتن و تیرهای فولادی جلوگیری می‌کند.

لازم به ذکر است که مکان نصب برشگیرها باید به‌گونه‌ای باشد که مزاحمتی برای عبور میلگردهای بتنی ایجاد نکند. باوجوداینکه تولید برشگیرها در کارخانه سبب می‌شود که هزینه‌های ساخت کمتر گردد، باز امکان آسیب آنان در هنگام حمل وجود خواهد داشت؛ این امر موجب می‌شود که عملیات جوش برشگیرها در همان محل نصب، تکمیل گردد. برای اطلاع از تفاوت اصلی ناودانی سبک و سنگین می‌توانید به این لینک مراجعه کنید.

حداقل طول مجاز برشگیر چقدر است؟

برای تعیین فواصل مجاز بین برشگیرها و حداقل طول آن‌ها، بایستی از نقشه استفاده کرد. براساس نقشه مذکور، فاصله هر برشگیر از لبه شاه تیر یا بال تیر و همچنین فواصل عرضی و طولی برشگیر از یکدیگر، حداکثر ۲۵ میلی‌متر خواهد بود. برای تعیین فاصله لبه پایه برشگیر با لبه بال تیر، بایستی قطر آن را به‌علاوه سه کرد تا عدد صحیحی مبنای این فاصله قرار بگیرد.

توجه داشته باشید که فاصله مذکور نباید کمتر از ۳۸ میلی‌متر باشد. براساس آیین‌نامه ساختمان‌سازی فاصله گام فوقانی برشگیر تا تاج آن باید ۴۰ میلی‌متر باشد؛ بنابراین در سقف عرشه فولادی با گام ۷.۵، باید از برشگیر ۱۱.۵ استفاده کرد و این درحالی است که برای گام ۶، از برشگیر ۱۰ سانتی‌متری استفاده می‌کنند.

اجرای برشگیر ناودانی روی تیرهای فرعی

برای اجرای برشگیر ناودانی در تیرهای فرعی باید به چند نکته توجه نمود که در ادامه آن‌ها را بیان خواهیم کرد.

مورد اول مربوط به اهمیت اتصال برشگیر بر روی تیرهای فرعی می‌شود؛ بنابراین لازم است بدانید کاربرد برشگیر ناودانی چیست و چه نقشی در سازه تیرهای فرعی خواهد داشت. در پاسخ به این سوال باید گفت که برشگیرها باعث ایجاد یکپارچگی تیرهای فرعی و دال‌های بتنی می‌شوند؛ چرا که در بخش طولی تیرهای فرعی به کار رفته‌‌اند. نحوه اجرای برشگیرهای ناودانی در نقشه ساختمان به‌طورکامل توضیح داده شده است؛ براین‌اساس لازم است برای متصل کردن برشگیرهای ناودانی به دو طرف تیرهای فرعی، سطح مقطع برشگیر را نیز درنظربگیرید. در این تعریف منظور از متصل کردن برشگیر به تیر فرعی درواقع همان جوش قوسی است که با استفاده دستگاه قوس الکتریکی انجام می‌گردد.

اجرای برشگیر ناودانی در سازه‌های سقفی

انواع برشگیرها بالاخص برشگیرهای ناودانی، جزو مهم‌ترین اتصالات سقف عرشه فولادی بوده و در نصب آن نقش مهمی دارند. برشگیرهای ناودانی یکی از بهترین‌های نوع خود به شمار رفته و باعث پیاده‌سازی سقف‌های عرشه فولادی خواهند شد. با استفاده از برشگیرها می‌توان پایداری ورق‌های فولادی را افزایش داده و درنهایت یکپارچه‌سازی سقف عرشه فولادی را تضمین نمود.

با افزایش کارایی سقف عرشه فولادی می‌توان عملکرد بهتری را از آن‌ها انتظار داشت. همان‌گونه که گفتیم هر برشگیر تحت عملیات جوش قوسی و توسط دستگاه قوس الکتریکی به بال تیرهای سازه‌ای متصل می‌شود. علاوه بر افزایش پایداری وضعیت سقف عرشه فولادی، فضای ایمن‌تری در طبقات ساختمان ایجاد می‌شود تا کارگران بتوانند با امنیت بیشتری کار کنند.

عوامل تاثیر گذار بر قیمت برشگیر ناودانی

عوامل تاثیرگذار بر قیمت برشگیر ناودانی

برندهای تولیدکننده برشگیر ناودانی، براساس مولفه‌های مختلفی قیمت محصول خود را تعیین می‌کنند. لازم است بدانید که مولفه‌ها و مشخصات فنی برشگیرهای ناودانی نظیر جنس، ضخامت و ارتفاع آن‌ها در تعیین قیمت این محصول تاثیر به‌سزایی خواهند داشت. قیمت برشگیر ناودانی هم‌راستا با نوسانات بازار آهن‌آلات تغییر می‌کند. برای استعلام قیمت محصولات فولادی به وبسایت رسمی پیوان مراجعه کنید تا از بروزترین لیست قیمتی آهن آلات مطلع شوید.

کارخانه‌های تولیدکننده برشگیر ناودانی

برشگیرهای ناودانی به عنوان یکی از اجزای کلیدی در ساخت و ساز، به دلیل کارایی و عملکرد بالای خود، نقش مهمی در کاهش هزینه‌های ساخت دارند. به همین دلیل، برندهای مختلفی در ایران به تولید این محصولات روی آورده‌اند. این کارخانه‌ها با ارائه برشگیرهای با کیفیت، سعی در تأمین نیاز بازار و ارتقای استانداردهای ساخت دارند.

در میان برندهای معتبر ایرانی که در زمینه تولید برشگیر ناودانی فعالیت می‌کنند، می‌توان به این کارخانه‌ها اشاره کرد:

  • شکفته مشهد
  • فولاد ناب تبریز
  • کارخانه فولاد البرز ایرانیان (فایکو)

جمع‌بندی

برای ساخت اسکلت فلزی و سقف‌های کامپوزیت یا عرشه فولادی، از برشگیرهای ناودانی استفاده می‌شود. استانداردها و آیین‌نامه‌ای که برای تعبیه این برشگیرها تدوین شده‌اند، نقشه نصب آن‌ها را تعیین خواهند کرد. با استفاده از برشگیرها می‌توان تنش‌های بین طبقات ساختمان را کاهش داد و فضای ایمنی را برای کارگران ایجاد کرد. قیمت روز برشگیرهای ناودانی براساس مولفه‌های مختلفی مانند نوسانات بازار آهن‌آلات، ضخامت، ارتفاع و جنس محصول تعیین می‌شود. هنگام خرید برشگیرهای ناودانی بایستی به قیمت روز محصول، سایز، سطح مقطع و کاربرد آن‌ها توجه کرد.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 160

Trending Articles